Kritiky.cz > Recenze knih > Oříškový podzim s Luckou, Jendou a Martínkem - čtvrtý díl oblíbené série o ročních obdobích

Oříškový podzim s Luckou, Jendou a Martínkem - čtvrtý díl oblíbené série o ročních obdobích

avenue 656969 1280
avenue 656969 1280
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Podzim je nád­her­né, barev­né obdo­bí, na kte­ré se vždy těším. Přináší nám totiž mno­ho pří­rod­nin, vše dozrá­vá, lze vyu­žít na vyrá­bě­ní nebo také zava­řo­vá­ní. Pojďte pro­žít spo­leč­ně se sou­ro­zen­ci Luckou, Jendou a Martínkem kou­zel­ný pod­zim­ní čas, při kte­rém zaži­je­te mno­ho dob­ro­druž­ství i zába­vy, dozví­te se mno­ho zají­ma­vos­tí o zví­řát­kách i rost­li­nách. Oříškový pod­zim s Luckou, Jendou a Martínkem  je čtvr­tý díl oblí­be­né série o roč­ních obdo­bích. 

0077618197 A101A0F0001074 oriskovy podzim

Co bude­te ke čte­ní této kni­hy potře­bo­vat? Nejen tuto báječ­nou kni­hu, ale i pas­tel­ky a bater­ku. Oříškový pod­zim je krás­ný pří­běh Lucky a jejích bráš­ků Jendy a Martínka. V pří­bě­hu se dozví­te, co je to babí léto a proč se mu tak vlast­ně říká, jak vypa­dá pří­ro­da na pod­zim. Kniha je plná zají­ma­vých a zábav­ných úko­lů. Můžete v nich pro­svě­co­vat strán­ky bater­kou, počí­tat lodič­ky, pod­zim­ní plo­dy, najde­te zde recept na oře­cho­vou bábov­ku, návod, jak vyro­bit luk a šíp, cedul­ky na zava­ře­ni­ny, či draka, dále lojo­vé kvě­ti­náč­ky pro ptá­ky, pozná­vat bylin­ky, lis­ty stro­mů. V kni­ze si vysvět­lí­me, co jsou to Dušičky, jaké nářa­dí potře­bu­je­me na skli­zeň na pod­zim nebo jak vyro­bit strom živo­ta a nejen to.

Kniha Oříškový pod­zim se mně moc líbi­la a roz­hod­ně by nemě­la chy­bět v žád­né kni­hov­nič­ce, kde mají malé děti. Je plná nád­her­ných ilu­stra­cí autor­ky, kte­ré vás zahře­jí u srdíč­ka. Velkou výho­dou je, že je vel­mi inter­ak­tiv­ní. Dá se pod­le ní vyrá­bět, péct, číst pohád­ku, sezná­mit se s tra­di­ce­mi, kte­ré se pojí k pod­zi­mu nebo si vyro­bit z vystři­ho­vá­nek Bětčin oří­šek, ale také se mno­ho zají­ma­vos­tí dozvě­dět. Velké plus dávám této kni­ze za to, že lze strán­ky pro­svě­co­vat bater­kou a vidět ješ­tě mno­hem více, než kni­ha na prv­ní pohled nabí­zí.

Doporučím ji všem dětem, rodi­čům, pra­ro­di­čům i uči­tel­kám, kte­ré si chtě­jí spo­leč­ně s dět­mi užít krás­ný pohád­ko­vý pod­zim. Od této autor­ky již vyšly tři kni­hy, kte­ré se pojí k růz­ným roč­ním obdo­bím a urči­tě si je moc ráda pře­čtu.

Na kni­ze se mně moc líbí její zamě­ře­ní, jeli­kož při prá­ci s dět­mi se vždy hodí a má více vyu­ži­tí. Tím, že má mno­ho krás­ných obráz­ků, úko­lů, ale pře­de­vším strán­ky, kte­ré lze pro­svě­co­vat a díky nim děti zaži­jí mno­ho legra­ce. Nejvíce mě zau­jal návod na výro­bu lojo­vé­ho kvě­ti­náč­ku, kte­rý si roz­hod­ně s dět­mi v mateř­ské ško­le i se svý­mi vyzkou­ším. Myslím si, že se jim to bude líbit.

Součástí kni­hy je jako bonus řada vystři­ho­vá­nek. Můžete si vystřih­nout a sle­pit les­ní mýtin­ku, stí­no­vé diva­dlo, Bětčin oří­šek a jiné. Hned na prv­ní stra­ně najde­te stol­ní hru Stezka odva­hy, ke kte­ré potře­bu­je­te hra­cí kost­ky, figur­ky nebo knof­lík a pak už se může­te pus­tit do odváž­né ces­ty přes zahra­du.

Ukázka z kni­hy:

Pranostiky a hádan­ky, kte­ré se k pod­zi­mu pojí:

„Polila svět celič­ký. Vidím na krok, dál už nic, svět se ztrá­cí čím dál víc. Co je to? (mlha).

„Když dne ubý­vá, zimy při­bý­vá.“

„Mnoho bukvic - mno­ho vánic.“

„Na sva­té­ho Václava, kaž­dá plaň­ka dozrá­vá.“

„Když dlou­ho lis­tí nepa­dá, tuhá zima se při­krá­dá.“

 

Kniha je urče­na dětem od 4 let.

  • Autor: Andrea Popprová
  • Žánr: kni­hy her a nápa­dů pro děti
  • Vydáno: 2021, Vydalo nakla­da­tel­ství Mladá fron­ta ve spo­leč­nos­ti Albatros media, Praha
  • Počet stran: 104
  • Vazba kni­hy: váza­ná s lami­no­va­ným pota­hem
  • ISBN: 978-80-204-5855-1

  • Foto: Albatros Media, a.s. & Lenka Štveráčková
  • Náhledová fot­ka od 二 盧Pixabay

Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,65440 s | počet dotazů: 265 | paměť: 71976 KB. | 29.03.2024 - 06:42:44