Kritiky.cz > Filmy > Zajímavosti > Clarence Clemons: Život a dědictví legendárního saxofonisty E Street Bandu

Clarence Clemons: Život a dědictví legendárního saxofonisty E Street Bandu

Foto: Martin Olbrich / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.5 DEED
Foto: Martin Olbrich / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.5 DEED
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Clarence Clemons byl zná­mý pře­de­vším jako dyna­mic­ký saxo­fo­nis­ta a klí­čo­vá sou­část osob­nos­ti E Street Bandu Bruce Springsteena. Clemons se obje­vil v něko­li­ka fil­mech a v tele­vi­zi, na plát­ně debu­to­val v muzi­ká­lu Martina Scorseseho „New York, New York“ z roku 1977, kde hrál trum­pe­tis­tu.

„Když jsem se popr­vé setkal s (Robertem) De Nirem, bylo to na kon­cer­tě před natá­če­ním fil­mu. Zavolali mi, ať při­je­du do Hollywoodu, že chce­me, abys zku­sil roli v tomhle fil­mu. Ten film se jme­no­val „New York, New York“. Když jsem se tam s ním setkal, už jsem ho potkal v záku­li­sí. Tehdy jsem ho jako her­ce neznal. Znal jsem ho jako skvě­lé­ho chla­pa. Takže když jsme ten film nato­či­li, bylo to doce­la při­ro­ze­né. Několik měsí­ců jsme spo­lu trá­vi­li čas při natá­če­ní fil­mu. Hráli jsme něja­kou hud­bu... Já jsem hrál něja­kou hud­bu a on dělal kra­vál na saxo­fon.“

Snímek „No Nukes“ (1980) zna­me­nal prv­ní ofi­ci­ál­ní uve­de­ní živé­ho vystou­pe­ní Springsteen & The E Street Band na fil­mo­vém plát­ně a mno­ho kri­ti­ků ozna­či­lo jejich vystou­pe­ní za nej­lep­ší v doku­men­tu. Na těch­to kon­cer­tech a ve fil­mu navíc debu­to­va­la budou­cí Springsteenova kla­si­ka „The River“, stej­ně jako kon­ster­na­ce Chaky Khan z toho, že je „Broooced“ (Raitt v záku­li­sí mrt­vě pro­hlá­sil: „Škoda, že se nejme­nu­je Melvin“). Ve fil­mu zazně­ly také sklad­by Springsteenovy „Thunder Road“ a Garyho U. S. Bonda „Quarter to Three“.
Ve fil­mu zazně­ly také pís­ně „Thunder Road“ a „Quarter to Three“ od Garyho U. S. Bonda.
Clemons si také zahrál jed­no­ho ze „tří nej­dů­le­ži­těj­ších lidí na svě­tě“ v kome­di­ál­ním fil­mu „Bill & Ted’s Excellent Adventure“ z roku 1989.

Bruce Springsteen: „Clarence pro­žil nád­her­ný život. Nesl v sobě lás­ku k lidem, díky kte­ré ho milo­va­li. Vytvořil úžas­nou a roz­vět­ve­nou rodi­nu. Miloval saxo­fon, milo­val naše fanouš­ky a kaž­dý večer, kdy vstou­pil na pódi­um, ze sebe vydal všech­no. Jeho ztrá­ta je nezměr­ná a my jsme poctě­ni a vděč­ni, že jsme ho zna­li a měli mož­nost stát po jeho boku téměř čty­ři­cet let. Byl to můj vel­ký pří­tel, můj part­ner a s Clarencem po boku jsme s kape­lou doká­za­li vyprá­vět mno­hem hlub­ší pří­běhy, než kte­ré jsou jed­no­du­še obsa­že­ny v naší hud­bě. Jeho život, jeho památ­ka a jeho lás­ka budou žít dál v tom­to pří­bě­hu a v naší kape­le.“ (IMDb/Popdose.com/Wikipedia)

Všechno nej­lep­ší k naro­ze­ni­nám, Clarenci Clemonsi!


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup

Zdroj článku: Cinema Shorthand Society

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,57295 s | počet dotazů: 253 | paměť: 71955 KB. | 28.03.2024 - 12:02:10