Kritiky.cz > Filmy > Zajímavosti > Nevšední kariéra medvěda Barta: Hollywoodská hvězda s největší rolí v životě

Nevšední kariéra medvěda Barta: Hollywoodská hvězda s největší rolí v životě

Photo © Tamasa Distribution
Photo © Tamasa Distribution
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Medvěd Bart byl prav­dě­po­dob­ně jed­nou z nej­po­zo­ru­hod­něj­ších zví­ře­cích hvězd Hollywoodu. Bart pochá­zel z pod­dru­hu med­vě­da kodi­ac­ké­ho z ost­ro­va na pobře­ží Aljašky, kde mno­zí med­vě­di dorůs­ta­jí obrov­ských roz­mě­rů. Často však hrál vni­t­ro­zem­ské med­vě­dy hně­dé, mezi nimiž je vel­mi vzác­né dosáh­nout téměř tak vel­ké veli­kos­ti, jako byl Bart.

Největšího uzná­ní se Bartovi dosta­lo, když si zahrál hlav­ní roli ve fran­couz­ském fil­mu Jeana-Jacquese Annauda „Medvěd“ z roku 1988, kde ztvár­nil dospě­lé­ho med­vě­da grizzly­ho, kte­rý se spřá­te­lí s osi­ře­lým mlá­dě­tem a pora­zí lov­ce. Annaud se zúčast­nil kon­kur­zu na 50 med­vě­dích her­ců z celé­ho svě­ta, než si pro tuto roli vybral Barta. Aby mohl roli ztvár­nit, nau­čil se Bart, vycvi­če­ný Seusem, úspěš­ně něko­lik nových postu­pů a cho­vá­ní, včet­ně toho, že se vze­přel své­mu při­ro­ze­né­mu odpo­ru k cizí­mu med­vě­do­vi a při­jal nepří­buz­né mlá­dě, kte­ré s ním hrá­lo v jed­né roli. Annaud zůstal Bartovým výko­nem ohro­men i poté, co byl Bartem zra­něn, když Annaud pro­ti pří­ka­zu tre­né­rů vstou­pil do Bartova výbě­hu, aby zapó­zo­val pro reklam­ní foto­gra­fie.

Bartovi se dosta­lo jedi­neč­né pocty, že se sku­teč­ně obje­vil (spo­lu s majitelem/trenérem Dougem Seusem) na slav­nost­ním cere­mo­ni­á­lu 70. roč­ní­ku udí­le­ní cen Akademie, aby pře­dal „nadroz­měr­nou“ obál­ku za „Nejlepší střih zvu­ko­vých efek­tů“ za film Titanic (1997) pře­dá­va­jí­cí­mu kate­go­rie Mikeu Myersovi (23. břez­na 1998/Shrine Auditorium, Los Angeles). (IMDb/Wikipedia)

Všechno nej­lep­ší k naro­ze­ni­nám, med­víd­ku Barte!


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup

Zdroj článku: Cinema Shorthand Society

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,55926 s | počet dotazů: 250 | paměť: 71980 KB. | 29.03.2024 - 10:38:50