Kritiky.cz > Recenze knih > Osamělý vévoda-historická romance pro všechny romantické duše

Osamělý vévoda-historická romance pro všechny romantické duše

large
large
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Máte rádi his­to­ric­ké roman­ce? Chcete si pře­číst krás­ný pří­běh s názvem Osamělý vévo­da, jehož autor­kou je Christi Caldwellová? Kniha je pro všech­ny milov­ní­ky Jane Austenové, vánoč­ních svát­ků a fil­mu Sám doma. 

Lady Myrtle McQuoidová se ve spo­leč­nos­ti necí­tí pří­liš dob­ře. Má pocit, že ji všich­ni pře­hlí­ží. Na vánoč­ní svát­ky její rodi­na opus­tí rodin­né síd­lo a odje­dou na ven­kov. Myrtle najed­nou zjis­tí, že na ni zapo­mně­li. Jak se do té doby, než se všich­ni vrá­tí má zaba­vit? Vévoda z Aragonu Val Bancroft je vdo­vec, žije sám v kli­du. Lady Myrtle McQuoidová se ale roz­hod­la, že jej roz­ptý­lí. Val se jaké­mu­ko­li kon­tak­tu brá­ní. Stále vzpo­mí­ná na svou zemře­lou ženu. Dokáže Myrtle vykře­sat lás­ku z osa­mě­lé­ho a nerud­né­ho vévo­dy? Jaké nebez­pe­čí na ni číhá? Jak se nako­nec vévo­da zacho­vá? Tak to už vám nepro­zra­dím, to se dozví­te sami, když se začte­te do této krás­né roman­ce.

Nádherný román, kte­rý jsem pře­čet­la jed­ním dechem. Moc se mně líbil. Od této autor­ky to není prv­ní kni­ha, kte­rou jsem pře­čet­la a opět mě nezkla­ma­la. Mám ráda její oso­bi­tý styl psa­ní his­to­ric­kých romá­nů, popis honos­ných sídel i sple­ti­tost vzta­hů. Určitě bych si doká­za­la před­sta­vit zúčast­nit se tako­vé slav­nos­ti v těch krás­ných síd­lech, pro­jít se po upra­ve­ných zahra­dách. Kniha je roz­dě­le­na na 24 kapi­tol, má cel­kem 320 stran, zakon­če­na podě­ko­vá­ním a poznám­kou pře­kla­da­te­le. Na titul­ní obál­ce je vévo­da a lady, jak se drží za ruce a dlou­ze se na sebe díva­jí. Autorka se inspi­ro­va­la fil­mem Sám doma, kde Kevina, malé­ho klu­ka zapo­me­nou doma a odle­tí na vánoč­ní svát­ky pryč. V kni­ze byly pou­ži­ty úryv­ky z kni­hy Pýcha před­su­dek.

Příběh je roman­tic­ký, ale záro­veň napí­na­vý. V ději vás může pře­kva­pit závěr, i to, jak se Val sta­teč­ně zacho­vá.

Ukázka z kni­hy:

Zaklesli se do sebe v litém sou­bo­ji, pán a jeho pes.

„Tak dob­ře,“ pro­ce­dil mezi zuby a Horác se oka­mži­tě pře­hnal kolem něj. Bleskurychle sebě­hl ze scho­dů a pospí­chal z Myrtle.

Val šel za nimi, ale udr­žo­val si od nich odstup.

Ta mla­dá dáma mlu­vi­la s jeho psem se stej­nou nenu­ce­nos­tí a při­ro­ze­nos­tí jako on sám..a Val měl pode­zře­ní, že stej­ně nenu­ce­ně mlu­ví s kaž­dým.

Nevěděl, co si o ní má mys­let.

Možná prá­vě pro­to se neu­stá­le oci­tal v situ­a­ci, kdy sou­hla­sil s věcmi…se kte­rý­mi by nikdy před­tím v živo­tě nesou­hla­sil, napří­klad že jí pomů­že při­pra­vit kou­pel.

Když se při­blí­ži­li k její­mu rodin­né­mu sídlu, vši­ml si, že okna jsou plná-

Zastavil se vpů­li kro­ku. „Co to má být?“

Myrtle se ohléd­la. „Co má být co?“

Bodl prs­tem smě­rem k oknům.

„Svíčky,“ řek­la a pokra­čo­va­la v chůzi.

Val si zno­vu uvě­do­mil, že má nohy, a srov­nal s ní krok.

„Svíčky,“ řek­la a pokra­čo­va­la v chůzi.

Val si zno­vu uvě­do­mil, že má nohy, a srov­nal s ní krok.

„Svíčky?“

„No, ty tam mám, pro­to­že„

„Nechte mě hádat, vánoč­ní výzdo­ba? „sko­čil jí do řeči.

Několik slov o autor­ce:

Christi Caldwellová je ame­ric­ká autor­ka his­to­ric­kých roman­cí. A může za to jiná spi­so­va­tel­ka toho­to popu­lár­ní­ho žánru-Judith McNaughtová. Právě na zákla­dě čet­by její­ho romá­nu Whitney, má lás­ka, Christi zjis­ti­la, že chce psát také. A tak jed­no­ho krás­né­ho dne ve svém vyso­ko­škol­ském bytě odlo­ži­la poznám­ky k před­náškám a cho­pi­la se lapto­pu. Věří, že ti nej­vět­ší hrdi­no­vé a hrdin­ky jsou nedo­ko­na­lí, dokon­ce v urči­tém slo­va smys­lu poško­ze­ní. Právě pro­to se s obli­bou vysta­vu­je těž­kým a trýzni­vým zkouškám, pro­to­že šťast­ný konec je pak o mno­ho slad­ší! Christi žije v již­ním Connecticutu, kde dělí svůj čas mezi psa­ní dal­ších str­hu­jí­cích knih a péči o své zdár­né i nezdár­né potom­ky.

 

Autorka: Christi Caldwellová

Přeložil: Pavel Musiol

Žánr: belet­rie, roman­ti­ka

Vydáno: 2023, Vydal Ikar, ve spo­leč­nos­ti Euromedia Group a.s., Praha

Počet stran: 320

Vazba kni­hy: paper­back

ISBN: 978-80-249-5264-2

Knihu může­te kou­pit zde:

Kniha Osamělý vévo­da - Christi Caldwellová | knizniklub.cz


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,55376 s | počet dotazů: 264 | paměť: 71928 KB. | 28.03.2024 - 20:12:36