Kritiky.cz > Filmy > Zajímavosti > Nevšední příběh lásky a kariéry: Mickey Hargitay a Jayne Mansfield v zákulisí Hollywoodu

Nevšední příběh lásky a kariéry: Mickey Hargitay a Jayne Mansfield v zákulisí Hollywoodu

Photo © Romatt Releasing
Photo © Romatt Releasing
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Zatímco Mickey Hargitay pózo­val v popu­lár­ní revue Mae Westové v newy­or­ské Latinské čtvr­ti, Jayne Mansfieldová se náho­dou dosta­la na před­sta­ve­ní. Když se jí její spo­leč­ník u veče­ře zeptal, co si ten večer dá, zavtip­ko­va­la: „Dám si steak a toho muže nale­vo.“ A pak se roz­lou­či­la. Postarší paní Westová, kte­rá se nikdy nene­cha­la pře­ko­nat v mar­ni­vos­ti, se poku­si­la pozor­nost pou­ta­jí­cí dvo­ji­ci roz­dě­lit, ale neu­spě­la. O dva roky poz­dě­ji se vza­li v man­žel­ství, kte­ré se sta­lo jed­ním z nej­ví­ce medi­a­li­zo­va­ných sňat­ků v his­to­rii Hollywoodu.

Hargitayova prv­ní fil­mo­vá role při­šla, když Mansfieldová poža­do­va­la, aby byl obsa­zen do její­ho fil­mu „Will Success Spoil Rock Hunter?“. (1957). Oba se sezná­mi­li rok před­tím v The Mae West Show v Latinské čtvr­ti. Společnost 20th Century Fox Hargitaye v Rock Hunterovi nechtě­la, pro­to­že se jí nelí­bi­lo, že Mansfieldová pova­žu­je Hargitaye za své­ho „jedi­né­ho“ milen­ce; Foxové dáva­li před­nost tomu, aby jejich sexu­ál­ní sym­bo­ly byly svo­bod­né.

V roce 1960 si Hargitayová a Mansfieldová zahrá­ly hlav­ní role ve fil­mu „Herkulovy lás­ky“. Film byl nato­čen v Itálii a nikdy nebyl uve­den v kinech ve Spojených stá­tech, ačko­li je k dis­po­zi­ci na Netflixu pod názvem „Hercules vs. Hydra,“ , a pod původ­ním názvem jako epi­zo­da 1108 seri­á­lu „Mystery Science Theater 3000“, vyda­ná v roce 2017. V násle­du­jí­cích čtyřech letech se Hargitayová a Mansfield obje­ví spo­leč­ně ve fil­mu „Promises! Promises!“ (1963) a „L’Amore Primitivo“ (1964). V roce 1965 si Hargitayová zahrá­la hlav­ní roli ve fil­mu „Krvavá jáma hrů­zy“ bez Mansfielda.

V roce 2003 se Hargitay napo­sle­dy herec­ky obje­vil v seri­á­lu „Zákon & pořá­dek: V seri­á­lu „Special Victims Unit“, ve kte­rém hra­je jeho dce­ra Mariska. V epi­zo­dě s názvem „Kontrola“ hrál Hargitay muže, kte­rý byl svěd­kem násled­ků bru­tál­ní­ho úto­ku na eska­lá­to­ru ve sta­ni­ci met­ra. Se svou dce­rou je na obra­zov­ce viděn spo­leč­ně, když posta­va Marisky, Olivia Bensonová, vede roz­ho­vor s jeho posta­vou. (IMDb/Wikipedia)

Všechno nej­lep­ší k naro­ze­ni­nám, Mickey Hargitayi!


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup

Zdroj článku: Cinema Shorthand Society

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,05340 s | počet dotazů: 254 | paměť: 72049 KB. | 29.03.2024 - 09:35:49