Kritiky.cz > Recenze knih > Tady a teď - Kreativní deník a průvodce světem mindfulness.

Tady a teď - Kreativní deník a průvodce světem mindfulness.

Tady
Tady
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Chcete se začít dívat na svě nový­ma oči­ma a pro­ží­vat pří­tom­ný oka­mžik? Jste kre­a­tiv­ní duše a odbor­né pub­li­ka­ce nejsou zrov­na váš šálek kávy? Kreativní deník vám sli­bu­je, že se nau­čí­te žít tady a teď a ješ­tě se to nau­čí­te zábav­nou for­mou.

Na tuhle kni­hu jsem byla vel­mi zvě­da­vá, pro­to­že nesli­bu­je málo. K mé rados­ti ale musím říct, že to kni­ha spl­ňu­je. Kromě kre­a­tiv­ních cvi­če­ní v kni­ze najde­te i něja­ké to poví­dá­ní o tom, co to min­d­ful­ness je a jak ho co nej­lé­pe prak­ti­ko­vat. Některá cvi­če­ní kro­mě vás donu­tí pro­cvi­čit si upřím­nost a to k sobě samé­mu. Jde o při­da­nou hod­no­tu, kte­rá je vel­mi uži­teč­ná a pomů­že vám v živo­tě.

„Nic není defi­ni­tiv­ní. Zůstaňte v pohy­bu.” (str. 82)

 Pokud si bude­te chtít z kni­hy odnést co nej­ví­ce, je dob­ré kni­hu vypl­ňo­vat postup­ně. Trénink min­d­ful­ness zabe­re něja­ký ten čas a chce to not­nou dáv­ku trpě­li­vos­ti. Stačí, když si kaž­dý den udě­lá­te pár cvi­če­ní, ale bude­te to dělat s vel­kou peč­li­vos­tí.

Hodně jsem oce­ňo­va­la, že cvi­če­ní vypl­ňu­je­te dvo­jím způ­so­bem - kres­le­ním a tex­tem. Nejde o žád­né slo­ži­té kres­le­ní nebo psa­ní, všech­no je jenom na vás. Líbila se mi ta vol­nost, kte­rou jed­not­li­vá cvi­če­ní měla.

„Náš dech je jako vlna. S náde­chem stou­pá, s výde­chem kle­sá.” (str. 122)

 Nesmím zapo­me­nout na gra­fic­ké zpra­co­vá­ní kni­hy. Vzhled je jed­no­du­chý a čeno­bí­lí. Díky tomu může­te pou­ží­vat všech­ny mož­né bar­vy a nic vás tak nebu­de roz­pty­lo­vat myš­len­kou, jest­li to všech­no na jed­né stra­ně k sobě ladí.

Knihu bych urči­tě dopo­ru­či­la všem kre­a­tiv­ním duším, kte­ré chtě­jí obje­vit kouz­lo pří­tom­né­ho oka­mži­ku. Kniha pro vás nic nebu­de v momen­tě, kdy nejste trpě­li­vý a kre­a­tiv­ní cvi­če­ní vás spí­še otra­vu­jí - to spíš sáh­ně­te po něja­ké odbor­né pub­li­ka­ci.

„Nastavte si budík na kaž­dých 60 minut. Zvonění vás bude upo­mí­nat, abys­te byli vděč­ní.” (str. 146)


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,48852 s | počet dotazů: 253 | paměť: 72018 KB. | 18.04.2024 - 11:25:42