Kritiky.cz > Recenze > Doba ledová 3Úsvit dinosaurů

Doba ledová 3Úsvit dinosaurů

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Všechny tři díly toho­to fil­mu zatím sla­vi­ly úspěch v celém svě­tě.  Když bude­me brouz­dat his­to­rií, tak si urči­tě vzpo­me­ne­me na mamu­ta Mannyho, šav­lo­zubé­ho tyg­ra Diega, Ellie, což je mamut, kte­rý si do nedáv­na mys­lel, že je vači­ce. No na konec tady máme ješ­tě Sida, což je leno­chod. No, málem bych zapo­mněl na zuba­tou vever­ku, kte­rá pořád honí žalud a stá­le se jí neda­ří, ale v tom­to dílu se sta­ne revo­lu­ce, jeli­kož se žalu­du koneč­ně zmoc­ní. Tentokrát si tedy stu­dio Fox pro nás při­pra­vi­lo tře­tí pokra­čo­vá­ní úspěš­né Doby ledo­vé, kte­ré nese název Úsvit dino­sau­rů.

Celý děj začí­ná tím, že Diego se ve smeč­ce necí­tí doma a ode­jde. Manny čeká se svou druž­kou Ellie mláďát­ko a Sid po něm začne také tou­žit. No nebyl by to Sid, kdy­by nevy­vá­děl hlouposti a nezmoc­nil se třech vajec, o kte­ré se sna­ží sta­rat, ale bohu­žel mar­ně. Po té se Sidovi naro­dí mla­dí dino­sau­ři z jiné­ho svě­ta a zde začí­ná asi ta nej­zá­bav­něj­ší část celé­ho fil­mu, jeli­kož tři mla­dí dino­sau­ři děla­jí ostat­ním naschvá­ly, u kte­rých se oprav­du zasmě­je­te. Ale vše kon­čí ve chví­li, kdy si pro dino­sau­ry při­jde jejich mat­ka a une­se leno­cho­da Sida.

Začíná záchran­ná akce, kde se naši ani­mo­va­ní přá­te­lé set­ka­jí s úpl­ně jiným svě­tem, kte­rý je pod nimi. Tento svět je dale­ko nebez­peč­něj­ší, než ten jejich, ale pro­vá­dět je bude zku­še­ný Buck, kte­rý bude vyprá­vět své historky.Mezi tím, se ke sku­pi­ně při­po­jí tygr Diego. Buckovi v patách budou dva vači­čá­ci Crash a Edie, kte­ří dob­ře poba­ví. Po ces­tě je čeká mno­ho nebez­pe­čí, ale zachrá­nit Sida se jim samo­zřej­mě pove­de. Lenochod Sid se musí roz­lou­čit s malý­mi dino­sau­ry, při čem Ellie poro­dí malé­ho mamu­ta. Všichni (kro­mě Bucka) se vrá­tí zpát­ky do doby ledo­vé, kde film kon­čí.

Každý díl doby ledo­vé jde tak nějak ve sto­pách star­ších ani­mo­va­ných fil­mů. Jelikož tvůr­ci nema­jí na výro­bu tolik peněz, jako napří­klad Pixar, což se pro­je­vi­lo na kva­li­tě. Pokud jste však oby­čej­ný, člo­věk, kte­rý se chce poba­vit, tak vám bude kva­li­ta sta­čit „až nad hla­vu“. Pokud pat­ří­te k exper­tům nebo ke kri­ti­kům, tak urči­tě nalez­ne­te chy­by a nebu­de jich málo. Film si může­te užít ve vybra­ných kinech také ve třech dimen­zích, tedy 3D. V této for­mě fil­mu je urči­tě nej­za­jí­ma­věj­ší zuba­tá vever­ka a scé­ny s nepo­sed­ným žalu­dem.

Co se týče zvu­ku a hlav­ně čes­ké­ho dabin­gu, tak ten je takový…no řek­ně­me nemast­ný a nesla­ný, zkrát­ka mu něco chy­bí. Je to zde tak, jako u gra­fi­ky, pokud nepa­t­ří­te k lidem, kte­ří chtě­jí film hod­no­tit, tak vám zvuk bude při­pa­dat více jak dosta­teč­ný.

Poměrně poda­ře­ný ani­mo­va­ný film, kte­rý poba­ví kaž­dou věko­vou kate­go­rii.

Naše hod­no­ce­ní:

7

Podobné člán­ky

Soundtrack: Doba ledo­vá 3

Doba ledo­vá 3: Nové pla­ká­ty

Recenze: JCVD

Recenze: Válka Nevěst

Doba ledo­vá 3 - Full trai­ler

Recenze: Chlapec v pru­ho­va­ném pyža­mu

Recenze: Monstra vs Vetřelci 3D

Recenze: Marley a já

Recenze: Sedm živo­tů

Recenze: Pochyby

Pro mož­nost psa­ní komen­tá­řů se při­hlaš­te nebo zare­gis­truj­te.
28. January 2010 - 20:47 — mar­zi


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

Tento článek napsal redaktor již zaniklého webu PlayAll.cz
Na Kritiky.cz umístěno se svolením majitele webu v době uveřejnění článku.

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,32950 s | počet dotazů: 268 | paměť: 71828 KB. | 29.03.2024 - 08:27:50