Kritiky.cz > Články > Nezapomenutelné filmové scény: A Little Party Never Killed Nobody (Velký Gatsby)

Nezapomenutelné filmové scény: A Little Party Never Killed Nobody (Velký Gatsby)

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

O půlnoci odbijí kostelní zvony, orloje, pendlovky i kukačky po celém světě konec dvacetiletí a kdo jiný by nám měl vinšovat mnoho zdraví a úspěchů do další etapy 21. století než sám Velký Gatsby. Muž, který pořádá tak okázalé večírky, za něž by se nemusela stydět žádná silvestrovská párty.

Nick Carraway, jenž se ve dvacátých letech usídlil v New Yorku, jednoho dne obdrží pozvánku od jistého Jaye Gatsbyho. Nick neváhá a vyrazí na jeho panství, kde je omámen show, jakou svět dosud neviděl. Hektolitry všeho kromě asfaltu tečou proudem, zpívá se, tančí se na souši i v bazénu a celou zahradou se rozléhá píseň A Little Party Never Killed Nobody (vytvořena specielně pro tento film).

Konečně se střetává s tajemným mistrem Gatsbym, jenž vzápětí pozvedne číši a usměje se jedním z těch vzácných úsměvů, na které narazíte tak čtyřikrát nebo pětkrát za život. Působil, že vás chápe a že ve vás věří tak, jak byste chtěli, aby vás chápal a věřil ve vás.

Jakožto Gatsby vždy myslím na vaše blaho, přátelé. Pokud byste si tedy při dnešní soukromé párty chtěli připadat jako v rezidenci Leonarda DiCapria, zde vám přináším na stříbrném podnose i oficiální song v celé kráse.

V letošním roce jsme tu měli pestrý výběr nezapomenutelných filmových i seriálových scén a je na čase vrhnout se po hlavě vstříc novým výzvám a tématům. Už příští týden odstartujeme náš velký speciál, na němž makáme celé Vánoce, a sice 20 nejlepších seriálů uplynulého dvacetiletí.

Článek Nezapomenutelné filmové scény: A Little Party Never Killed Nobody (Velký Gatsby) se nejdříve objevil na Pažót.cz.

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

Autor je šéfredaktorem webu Pažót.cz

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,52387 s | počet dotazů: 264 | paměť: 71958 KB. | 23.04.2024 - 09:52:50