Kritiky.cz > Filmy > Kritický Klub > Co si pro nás na podzim připravila ČT?

Co si pro nás na podzim připravila ČT?

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...
Česká tele­vi­ze vče­ra před­sta­vi­la svůj pro­gram pod­zim­ní­ho vysí­lá­ní. Krom osvěd­če­ných pořa­dů a dal­ších řad seri­á­lů, bude uve­de­no hned i něko­lik novi­nek. Pojďme si roze­brat, co by moh­lo stát za pozor­nost a čemu se nao­pak radě­ji vyhnout.
Začněme novým his­to­ric­kým seri­á­lem Já, Mattoni. Ten láká svým obsa­ze­ním (David Švehlík, Josef Abrhám či Taťjana Medvecká), tak i tím, že by mohl navá­zat na to, co se poved­lo u seri­á­lu První repub­li­ka, tedy na tuzem­ské pomě­ry rela­tiv­ně poved­nou výpra­vu. Dalším seri­á­lem, u kte­ré­ho divák vstou­pí do zná­me řeky, je kri­mi­nál­ka Rapl. Ta by měla být vol­ným pokra­čo­vá­ním seri­á­lu Cirkus Bukowsky, kte­rý byl cel­kem pove­de­ný. V hlav­ních rolích: Hynek Čermák a Alexej Pyško. Dvoum výše uve­de­ným seri­á­lům roz­hod­ně sto­jí za to dát šan­ci. U čeho by se ale dalo váhat, je dru­há řada Doktora Martina, ve kte­rém Miroslav Donutil před­vá­dí ves­nic­kou ver­zi Dr. House, ale moc mu to nejde .
Jestli jsem na něja­ký počin obzvlášť zvě­da­vý, tak je to sati­ric­ký cyk­lus Kosmo, od scé­náris­ty Tomáše Baldýnského. Má jít o odváž­ný krok, kte­rý by se neměl bát sati­ric­kou for­mou kon­fron­to­vat divá­ka s aktu­ál­ním poli­tic­kým děním. Jak uve­dl sám Baldýnský, seri­ál by měl být uve­den až po vol­bách. Vysílat se bude také pokra­čo­vá­ní sit­co­mu Marta a Věra. O něm řek­nu jen toto: Doteď hrál Pavel Liška demen­ty, kte­ří byly ale­spoň vtip­ní, teď však jsou pou­ze dement­ní. České tele­vi­zi se také poved­lo pře­táh­nout z tele­vi­ze Prima osa­zen­stvo pořa­du Partička a vytvo­ři­lo pro ně novou show Nádraží. Po zhléd­nu­tí ukáz­ky, jsem ale pře­svěd­čen o tom, že svou trap­nos­tí pře­ko­ná i Jetelín.
Diváci ani letos nepři­jdou o svůj oblí­be­ný pořad StarDance, ani o dal­ší řady zahra­nič­ních seri­á­lů Pan Selfridge nebo Panství Downton. Uvedeny budou ale i nové zahra­nič­ní seri­á­ly. Dramaturgie ten­to­krát vsa­di­la mís­to osvěd­če­né BBC, na pro­duk­ci Dánskou, kon­krét­ně jde o seri­ál 1864.

Tento člá­nek napsal autor Marek Danko, kte­rý je redak­to­rem webu Kritický Klub

Patří do rubri­ky: Ohlédnutí


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,29330 s | počet dotazů: 270 | paměť: 71884 KB. | 28.03.2024 - 20:35:34