Kritiky.cz > Filmy > Filmové recenze > Lehiyot Ita (Beauty and the Baker) 2013, tv seriál

Lehiyot Ita (Beauty and the Baker) 2013, tv seriál

45338ca1a3 105378576 o2
45338ca1a3 105378576 o2
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...
Před nějakým časem jsem se zde vypsal ze své lásky k izraelským seriálům. Je to láska slepá a lehce iracionální, nicméně tak už to v emoční oblasti bývá.

Lehiyot ita (v angličtině se to překládá jako "She is with me", popř. někteří seriál mohou znát pod názvem "Beauty and the Baker") není typickým izraelským seriálem (tak, jak si jej asi spousta našinců představuje). Jedná se totiž o romantickou seriálovou komedii se všemi klady i zápory, které tento specifický žánr provázejí.


Něco málo k příběhu - Amos Dahari je běžný mladý muž, který pracuje v pekárně svých rodičů. Jeho život se ale změní ve chvíli, kdy se v jedné trochu "hoch" restauraci (kam pochopitelně normálně nechodí a dostal se tam jen proto, že mezi ním a jeho šílenou snoubenkou se schyluje ke sňatku), čistě náhodně setká s jednou izraelskou supermodelkou, která je tak trochu milionářka (nebo tak nějak). A co čert nechtěl… Ano, je to tak trochu Popelka naopak, nicméně docela zábavná. Přiznám se, že jsem si po dvou sériích docela zamiloval různé izraelské slovní hříčky a zdrobnělinky, které dokážou dělat ze svých jmen.

Příběh (což platí zejména pro hlavní zápletku první série) je bohužel dost předvídatelný a jen málokdy vás překvapí. Chválabohu to ale neplatí pro vedlejší linky, které jsou podle mě dost nápadité a nečekané. S příchodem druhé série (ano, seriál má zatím dvě série a prý se připravuje třetí) se ale zlepšuje i hlavní dějová linka a i když si často u sledování říkáte (aspoň já si to tak říkal), že hlavní postavy jsou hrozní pitomci a své trable si zaslouží plnými doušky, tak o napětí není nouze.

Humorná složka je dost individuální, některé vtipy jsou podařené, jiné méně. I zde platí něco podobného jako u příběhu, tedy že vedlejší linky často nabízejí dostatek prostoru k lepšímu humoru. Obecně druhá série mi přišla lepší ve všech směrech oproti sérii první. Je vidět, že scenáristům (ale i hercům) se seriál dostal dostatečně pod kůži.
Za mě je ale seriál Lehiyot ita velmi solidní oddychovou zábavou a jen doufám, že nějak půjde sehnat i chystanou třetí sérii. Konec té druhé je totiž dost napínavý…

P. S. A aby bylo klišé naplněno dostatečně, tak i zde se chystá americký remake.


Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,92897 s | počet dotazů: 271 | paměť: 71932 KB. | 28.03.2024 - 11:24:02