Kritiky.cz > Filmy > Zajímavosti > Filmové tipy do karantény: Zajímavé horory posledních pár let

Filmové tipy do karantény: Zajímavé horory posledních pár let

alive
alive
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

#Žiju (2020)

alive.jpg

Korejský snímek nám podává zombie apokalypsu z pohledu mladého gamera, který problém z počátku ignoruje a prostě paří na kompu. Jenže postupně přichází o elektřinu, vodu, nakonec i jídlo. Beznaděj ho donutí k zoufalému kroku, ale v tu chvíli přichází na scénu neznámá sousedka, která mu pomůže zůstat při smyslech. #Alive je zombie horor určitě nevšední, tvůrci do něj zanesli nový zajímavý prvek celé podstaty zombíků: změnění lidé mají svalovou paměť a umí provádět jednoduché úkony. Což našim hlavním hrdinům hodně zkomplikuje život. Film má mnohem blíž k západnímu stylu, a tak ho mohu vřele doporučit všem, co rádi klasické zombie horory. 

Hodnocení CSFD: 61%
Moje hodnocení: Korejci zombie apokalypse rozumí 
Profil na CSFD

Host (2020)

host.jpg

Přátelé, rozhodně nevyvolávejte duchy v karanténě. Horor Host nám vypráví příběh několika kamarádek, které se kvůli zákazu vycházení rozhodnou spojit přes net a zkusí nahlédnout za oponu. A "něco" jim odpoví. Tento částečně amatérský film má necelou hodinu, ale napětím překoná mnohé hollywoodské blockbustery. A je to pravá duchařina se vším všudy. Rozhodně doporučuji vidět, ať se vám tak dobře nespí. 

Hodnocení CSFD: 64%
Moje hodnocení: výborná webcam duchařina 
Profil na CSFD

The Thinning (2016)

thin.jpg

Svět je přelidněný a některé země tento problém řeší dost razantním způsobem. Vítejte na běžné americké škole, kde vás na konci roku popraví, pokud nesložíte zkoušku. Poměrně drsné, ale jako zápletka to zatím nestačí. Problém nastane až ve chvíli, kdy syn jistého potentáta zkoušku bojkotuje a dobrovolně se vzdá života. Jenže jak už to tak bývá, peníze člověku koupí všechno, včetně drobných machinací s lidskými životy. 

Hodnocení CSFD: 61%
Moje hodnocení: emotivní středoškolské drama s bojem o přežití
Profil na CSFD

Díra (2019)

dira.jpg

Někde existuje tajné vězení, kam se můžete dobrovolně nechat zavřít. Pokud vydržíte určitý čas, odpustí vám všechny vaše dluhy. Nebo tak něco - ale to není podstatné. Důležitá je podoba vězení. V dlouhé šachtě jsou na každém patře 2 vězni, okolo díry všechna tato patra spojující. A na ní sjede každý ten platforma s jídlem. První patro, plný stůl. Druhé patro, trochu ujezeno... Asi chápete. Od určitého patra už prostě nezbyde. Náš hlavní hrdina se probudí někde v první čtvrtině, kde sice nemá moc na výběr, ale hlady nestrádá. Jenže každý měsíc jsou všichni náhodně přesunuti na jiná patra... 

Hodnocení CSFD: 73%
Moje hodnocení: luxusně syrový mystery horor
Profil na CSFD

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,54948 s | počet dotazů: 261 | paměť: 72015 KB. | 18.04.2024 - 03:44:14