Kritiky.cz > Recenze her > Crash Bandicoot 4: Its About Time – PS5 – Crash a jeho „přátelé“ se znovu vrací.

Crash Bandicoot 4: Its About Time – PS5 – Crash a jeho „přátelé“ se znovu vrací.

Crash
Crash
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Moje oprav­du srd­co­vá (nemys­lím tím kar­di­o­lo­gic­ký pro­blém) se po čase vrá­ti­la v novém kabá­tě. Jelikož jsem měl oprav­du vel­ké štěs­tí a ner­vy s pře­ob­jed­ná­ním 20 minut po uve­de­ní, měl jsem tu čest si pře­vzít si kon­zo­li nové gene­ra­ce a vyzkou­šet si vše co nová kon­zo­le nabí­zí. Připravuji recen­zi pří­mo i na tuto kon­zo­li, kde bych jí chtěl oprav­du podrob­ně popsat.

Prvních pár leve­lů jsem si pro­šel ve ver­zi hry pro PS4, než vyšel upda­te pro PS5. Nutné říci, že jsem nepři­šel na způ­sob, jak ve hře pokra­čo­vat mezi ver­ze­mi hry PS4 a PS5. Rozdíl mezi jed­not­li­vý­mi ver­ze­mi hry je zna­tel­ný, nicmé­ně není mar­kant­ní a i uži­va­te­lé PS4 nebo PS4 Pro si hru napl­no uži­jí. Optimalizace hry pro PS5 je spí­še v rám­ci gra­fi­ky, ale vyu­ži­tí pro nový ovla­dač žád­né, což je tak tro­chu ško­da ale hra není pri­már­ně urče­ná pro PS5 a tak jí to odpus­tí­me.

Nyní už se bude­me věno­vat čis­tě a jenom hře. Hra je spja­tá s tra­di­ce­mi Crashe, tudíž v ní najde­te vše co v před­cho­zích dílech. Avšak jsem byl tro­chu pře­kva­pen obtíž­nos­tí hry. Mezitím, co ostat­ní hry mi při­šli cel­kem jed­no­du­ché a po pár opa­ko­vá­ní nebyl pro­blém s danou úrov­ní, u čtyř­ky jsem byl rád za moder­ní a nový mód, kdy Vám neu­bí­ha­jí živo­ty, ale jen se počí­tá počet smr­tí. Jednotlivé úrov­ně pro­táh­nou hrá­če růz­ný­mi bio­my tak, že se pro­stře­dí stá­vá zají­ma­vé, nechy­bí ani bonu­so­vé mini leve­ly na posbí­rá­ní něja­kých těch jablek navíc (pří­pad­ně živo­tů, pokud si trouf­ne­te hrát hru v her­ním módu retro)

Nově při­by­li kro­mě legen­dár­ní­ho AKU-AKU dal­ší „mas­ko­va­ní“ pomoc­ní­ci a hra je tak o mno­ho zají­ma­věj­ší. Budete si hrát s rych­los­tí času, gra­vi­ta­cí, nebo pře­pí­nat mezi jed­not­li­vý­mi dimen­ze­mi tak, aby se vám vždy odkry­lo správ­né políč­ko pro dal­ší skok. Další novin­kou jsou back in time leve­ly, kte­ré může­te bonu­so­vě spl­nit a při­ne­sou tak dal­ší zába­vu.  Bavit vás bude i to, že nebu­de­te hrát pou­ze za Crashe a jeho kama­rád­ku, ale postav si vyzkou­ší­te víc, kaž­dá posta­va má své spe­ci­fic­ké schop­nos­ti.

Pokud máte rádi ská­kač­ky, rád bych řekl že i odde­cho­vé ale ten­to díl mi tak nároč­nos­tí nepři­šel, je to hra co vás bude bavit a náram­ně si jí uži­je­te tak jako já i moje pří­tel­ky­ně. Ta to dokon­ce dohrá­la dří­ve než já, tak­že k té hře cítím jakousi zášť! Ale váž­ně, to snad nikdo nemys­lí váž­ně, holt vyhrál ten šikov­něj­ší.

Opět jsem ve fázi kdy nevím, co hře vytknout. Na chví­li mě vrá­ti­la zpět do dět­ství, kdy jsem s „lišá­kem“ zabí­jel zlé žel­vy, maso­žrav­ky a vše co mi při­šlo do ces­ty. Hodnotím 90 % a to jen z důvo­du, kdy­by se obje­vil dal­ší díl, kte­rý by tuto vyso­kou lať­ku pře­sko­čil.


Foto: Activision Blizzard Int’l BV


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

25 let
Geek, hráč her, HW blázen co rád staví počítače
recenzuji převážně hry, SW a HW :)

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,63651 s | počet dotazů: 269 | paměť: 71924 KB. | 19.03.2024 - 02:00:26