Kritiky.cz > Recenze knih > Proti srsti

Proti srsti

Proti
Proti
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Každý z nás něja­kou zná. Ženu tři­cet plus krás­nou, inte­li­gent­ní, úspěš­nou a sin­gle. Proč? Zklamaná osu­dem, vybí­ra­vá, kari­é­rist­ka jdou­cí přes mrt­vo­ly? Nebo pros­tě jen smo­lař­ka, kte­rá i přes veš­ke­rou sna­hu nemů­že najít své­ho prin­ce. O jed­né z nich píše ve své kniž­ní novin­ce Proti srs­ti Klára Mandausová. Dočkají se čte­ná­ři, respek­ti­ve čte­nář­ky, hap­py endu?

Miluna je rela­tiv­ně atrak­tiv­ní, vcel­ku úspěš­ná, doce­la chyt­rá a zajiš­tě­ná mla­dá žena, kte­ré v živo­tě chy­bí lás­ka. Po zkla­má­ní, kte­ré­ho se dočka­la od své prv­ní váž­né zná­mos­ti, si není jis­tá, jest­li ješ­tě vůbec najde a chce ve svém živo­tě muže, se kte­rým bude sdí­let spo­leč­nou domác­nost. Aby měla ale­spoň pocit, že ji někdo upřím­ně milu­je, roz­hod­ne si poří­dit domá­cí­ho maz­líč­ka. Z důvo­du časo­vé vytí­že­nos­ti se roz­hod­ne pro koč­ku, kte­rá pře­ce vydr­ží v bytě přes den sama, než se Miluna vrá­tí z prá­ce a bude se jí moct věno­vat. Rozhodne se udě­lat dob­rý sku­tek a po svém zví­ře­cím miláč­ko­vi se poroz­hléd­ne v útul­ku, kde jí je před­sta­ven roz­to­mi­lý kocou­rek. Macour, jak jej hlav­ní hrdin­ka nápa­di­tě pojme­nu­je, brzy putu­je do bytu, kde je pro něj při­pra­ve­no odpo­ví­da­jí­cí záze­mí.

Z maz­li­vé­ho kocour­ka se brzy vyklu­be kočka, kte­ré už zůsta­ne jmé­no a jako kaž­dá správ­ná kočka se roz­hod­ne zaří­dit si život po svém a taky tro­chu pomoct Miluně, kte­rá v tom oči­vid­ně neu­mí cho­dit a Macour jí tepr­ve uká­že, jak to ve sku­teč­ném svě­tě cho­dí.

Autorka pro čte­nář­ky při­pra­vi­la kla­sic­kou odde­cho­vou lite­ra­tu­ru pro poba­ve­ní. Klasickou roman­tic­kou záplet­ku obo­ha­ti­la o koči­čí postře­hy, kte­ré jsou v tex­tu psa­né kur­zí­vou. Ve vět­ši­ně pří­pa­dů se jed­ná o vtip­né vsuv­ky, kte­ré poba­ví a oži­ví žánr čer­ve­né knihov­ny. Kniha je psa­ná čti­vě a děj pře­kva­pi­vě rych­le a sviž­ně odbí­há.

A jak to nako­nec s Milunou a Macourem dopad­ne? Každá kočka, to se rozu­mí samo sebou, potře­bu­je mít své­ho vete­ri­ná­ře. Patří to ke koči­čí­mu bon­to­nu a tak si Macour také jed­no­ho poří­dí. A nebyl náho­dou expří­tel hlav­ní hrdin­ky také zví­ře­cí dok­tor? A co jeho tichý a nená­pad­ný kole­ga?

I když už od polo­vi­ny lze tušit jak kni­ha dopad­ne, autor­ka svým humor­ným sty­lem nalá­ká k pře­čte­ní až do kon­ce a potvr­ze­ní teo­rie, že v živo­tě vlast­ně všech­no dopad­ne jak má. Dobře. Trochu pohád­ka pro dospě­lé ženy, ale i ty jsou občas potře­ba.

 

Název kni­hy               Proti srs­ti

Autor                          Mandausová Klára

Nakladatelství            Motto

Místo vydá­ní              Praha

Rok vydá­ní                 2023

Vydání (1., 2. atd.)     1.

Počet stran                  215

ISBN/EAN                 978-80-267-2475-9


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,85711 s | počet dotazů: 259 | paměť: 72021 KB. | 25.04.2024 - 02:17:54