Kritiky.cz > Seriály > Zajímavosti > 13 Reasons why, IV. a poslední řada

13 Reasons why, IV. a poslední řada

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

První řada byla dokonalá. Snad jediné, co bych jí vytknul, byla nedostatečná gradace depresí hlavní hrdinky. Ale tož nevadí, zahrála to dobře. Naproti tomu druhá řada byla úplně o ničem. Zbytečná... Naštěstí to spravilo úplně kruté finále. Pak jsme měli trojku s novým příběhem, který už dávno nebyl o třinácti důvodech, ale byl jiný, jinak zajímavý a napětí by se dalo krájet. Tady to zase trochu zkazila pointa: příběh prostě dopadl tak nějak divně; jinak, než by člověk čekal. Spoilovat ale nebudu. 

A tím se konečně dostávám k závěrečné sezóně. Musím se přiznat, že začátek mě trochu nudil. Pak se ale všechno rozjelo a několik prostředních dílů se sakra povedlo. Jenže na konci, když už to vypadalo, že shitstorm udeří v plné své síle, nic. Prostě nic. (Jako Clayovi mělo hrábnout už tak dvě série dozadu, ten jeho psycho výraz byl dokonalý...) Jenže napětí bylo spotřebováno a jednotlivé postavy už jen uzavíraly vlastní příběh. A finále? Takhle nudný závěrečný díl jsem snad ještě neviděl. 

Další minus je za soundtrack. Tam byl hodně velký propad. Soundtrack se ve všech předchozích řadách pohyboval v mezích "solidní" až "slzička ukápla", ale tady byl prostě jen obyčejný. Nudný a nevýrazný. 

Takže celkový dojem? Ano, podívejte se na to. Ale nemějte přehnaná očekávání. Nejlepší díl: E06 (uzavřená škola).

Hodnocení CSFD: 80%
Profil na CSFD

Mimochodem... Kdo vymýšlel český překlad názvu? To je něco hrozného. 

Trailer na IV. řadu:

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,84736 s | počet dotazů: 271 | paměť: 71874 KB. | 28.03.2024 - 19:49:21