Kritiky.cz > Filmy > Zajímavosti > John Hurt a jeho nečekaná cesta do vesmírné parodie: Příběh jeho účasti ve filmu Spaceballs (1987)

John Hurt a jeho nečekaná cesta do vesmírné parodie: Příběh jeho účasti ve filmu Spaceballs (1987)

Photo © 1979 20th Century Fox
Photo © 1979 20th Century Fox
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Jak se John Hurt dostal do fil­mu Spaceballs (1987)? „Mel [Brooks] mi zavo­lal a řekl: „Podívej, Johne, dělám tako­vý malý film a je tam kou­sek, kte­rý má něco spo­leč­né­ho s Vetřelcem (1979), tak přijď.“ Znělo to od něj jako tako­vý pik­nik. To mi udě­lal i u fil­mu Dějiny svě­ta: Part I“ (1981). To dělá vždyc­ky. „Pojď, dám ti pár tisíc, uby­tu­je­me tě v pěk­ném hote­lu, budeš se mít dob­ře a pak se můžeš vrá­tit.“ A když tam při­je­de­te, najed­nou si uvě­do­mí­te, že je to scé­na za tři mili­o­ny dola­rů - bůhví, kolik stál ten ani­ma­t­ro­nic­ký zpí­va­jí­cí a tan­čí­cí mimo­zemšťan - a že by to nemoh­li udě­lat, kdy­by neby­lo vás. Chci tím říct, že mě dostal dost laci­no.“

Když poskyt­la roz­ho­vor o Hurtovi po jeho smr­ti 25. led­na 2017. Sigourney Weaverová uved­la, že si mys­le­la, že sku­teč­ně umí­rá, když natá­če­li původ­ní scé­nu s vypá­le­ním hrud­ní­ku ve fil­mu Vetřelec, a neu­vě­do­mi­la si, že při natá­če­ní této sek­ven­ce hrál a že her­ci nehrá­li, když Vetřelec vylé­zá z Hurtova hrud­ní­ku a utí­ká ze sto­lu. (IMDb)

Všechno nej­lep­ší k naro­ze­ni­nám, Johne Hurte!


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup

Zdroj článku: Cinema Shorthand Society

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,14026 s | počet dotazů: 268 | paměť: 71991 KB. | 19.03.2024 - 10:39:22