Kritiky.cz > Filmy > Kritický Klub > Instalatér z Tuchlovic

Instalatér z Tuchlovic

901a335f09 103509528 o2
901a335f09 103509528 o2
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...
Kam krá­číš Tomáši Vorle?
Tomáš Vorel nato­čil kul­tov­ní fil­my KouřCesta z měs­ta, ale jeho dneš­ní tvor­ba se poma­lu ale jis­tě začí­ná řadit do úpad­ko­vé pakul­tu­ry troš­kov­ské­ho rázu. Tento trend potvr­zu­jí sním­ky Ulovit mili­ar­dá­ře a bohu­žel i nej­no­věj­ší Instalatér z Tuchlovic.
Film, kte­rý je inspi­ro­ván sku­teč­ným insta­la­té­rem, kte­rý, jak nám říká slo­gan, doká­že spra­vit všech­no, ale svůj život ne, mne roz­hod­ně neo­slo­vil. A to z růz­no­ro­dých důvo­dů. Úplně nej­hor­ší je sám hlav­ní hrdi­na Luboš v podá­ní neher­ce Jakuba Koháka. Jelikož nepa­t­řím mezi fanouš­ky toho­to pseu­dou­měl­ce a dokon­ce si mys­lím, že je ho všu­de dost, musím jej hod­no­tit nega­tiv­ně, pro­to­že kou­kat se celou sto­páž fil­mu na jeho poku­sy o herec­ké výstu­py, je dosti una­vu­jí­cí. V herec­kém obsa­ze­ní Koháka dopl­ňu­jí např. Eva Holubová, Jan Budař, Petr Čtvrtníček nebo Filip Blažek. U vět­ši­ny herec­kých jmen je vidět, že jim byly role psá­ny na míru, což Tomáš Vorel vždy doká­zal, vzpo­meň­me na Jirku Mádla v GympluVejšce.
Ale cel­ko­vé poje­tí fil­mu je žalost­né, čas­to jsem si při­pa­dal jako v cros­so­ve­ru Babovřesk, Okresního pře­bo­ru a Autobazaru Monte Karlo, pro­to­že se řeši­ly blbos­ti, hrál fot­bal a dokon­ce se i kšef­to­va­lo s auty. A nej­hor­ší je, že ani jed­no z těch­to témat neby­lo nějak zásad­ně­ji roz­vi­nu­to.
A co mi vadi­lo úpl­ně nej­víc? Absence humo­ru. Dříve se člo­věk i u těch hor­ších vor­lo­vin smál, pro­to­že pors­tě humor nechy­běl, byť byl někdy až troš­kov­ské­ho rázu. Zde se však hra­je mnoh­dy na váž­něj­ší notu, což fil­mu samo­zřej­mě nepro­spí­vá. Celkově jsem se zasmál asi dva­krát a vždy Petru Čtvrtníčkovi.
Film dále řeší tako­vá závaž­ná téma­ta jako je rasis­mus vůči Vietnamcům a Romům, domá­cí nási­lí a pro­blémy s malý­mi důcho­dy. Proč? Já se chci v kině u tako­vé­ho fil­mu odre­a­go­vat, ne kou­kat na bura­na Budaře, jak mlá­tí ubo­hé viet­nam­ské pro­da­va­če a nadá­vá na Romy.
Jsem zkla­mán z toho, kam se Vorel za ta léta dostal a dou­fám, že jeho příští film Cesta domů s Bolkem Polívkou, Evou Holubovou, Tomášem Vorlem Jr. a Tomášem Hanákem bude mno­hem lep­ší.
Hodnocení: 30%
Zdroj obráz­ku: youtube.com

Tento člá­nek napsal autor Ondřej Novotný, kte­rý je redak­to­rem webu Kritický Klub

Patří do rubri­ky: Filmové recen­ze


Podívejte se na hodnocení Instalatér z Tuchlovic na Kinoboxu.


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,93527 s | počet dotazů: 264 | paměť: 71837 KB. | 29.03.2024 - 07:18:55