Kritiky.cz > Recenze knih > Můj kamarád dinosaurus - Matěj chce domácího miláčka a tak si opatří dinosaura

Můj kamarád dinosaurus - Matěj chce domácího miláčka a tak si opatří dinosaura

117062 350 0 fit
117062 350 0 fit
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

stazeny soubor 1

Matěj byl hod­ně nazlo­be­ný na paní uči­tel­ku. Ta při­šla ráno do tří­dy s dobrou nála­dou. Měli totiž mít písem­ku. Ale ne jen tak leda­ja­kou. Měli totiž napsat pří­běh na téma Můj nej­mi­lej­ší domá­cí maz­lí­ček. Pepík z ved­lej­ší lavi­ce se Matějovi posmí­val, že je zvě­da­vý, o čem bude Matěj psát. Děti se před paní uči­tel­kou před­há­ně­ly, kdo bude o jakém svém maz­líč­ko­vi psát. To by ale nebyl Pepík, aby si zno­vu do Matěje nerý­pl. Přihlásil se a zeptal se paní uči­tel­ky, o čem má psát Matěj, když doma žád­né­ho domá­cí­ho maz­líč­ka nemá. Paní uči­tel­ka byla smíř­li­vá. Řekla Matějovi, že i když nemá doma maz­líč­ka, může psát o tako­vém, jaké­ho by chtěl.

A hned mu radi­la pej­ska nebo kočič­ku. Pepík pokra­čo­val v popi­cho­vá­ní. Prohlásil, že Matěj by chtěl dino­sau­ra, jeli­kož jeho táta pra­cu­je v muzeu. Paní uči­tel­ka Ppeíka hubo­va­la a také před celou tří­dou důraz­ně zopa­ko­va­la, že se uči­li, že se kama­rá­dům nikdy nebu­dou posmí­vat. Pepíkovi pohro­zi­la, že jest­li ješ­tě jed­nou usly­ší, že se Matějovi posmí­vá, tak bude po ško­le. Pepík se tak musel Matějovi omlu­vit. Ani jeden z nich nevě­děl, jakou bude mít posmě­vá­ček prav­du. Jednou našel totiž vej­ce. Tatínek si mys­lel, že je to kámen, ale neměl poně­tí, že se jed­ná o dino­sau­ří vej­ce.

Matěj je zou­fa­lý, pro­to­že by chtěl dom něja­ké zví­řát­ko. A tak si poří­dí dino­sau­ra. Jistě ne úmy­sl­ně, ale pros­tě se to sta­ne. Jednoduchá pohád­ka pro děti. Ilustrací je sice méně, ale to vůbec neva­dí. Kniha cel­ko­vě s obráz­ky je výbor­ná. Má 96 stran a roz­hod­ně dopo­ru­ču­ju.

 

  • Autor: Petra Martišková
  • Žánr: belet­rie pro děti
  • Nakladatelství: GRADA
  • Datum vydá­ní: 22. 07. 2020

 


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,15328 s | počet dotazů: 258 | paměť: 71999 KB. | 18.04.2024 - 02:10:22