Kritiky.cz > Filmy > Kritický Klub > Zahradnictví: Rodinný přítel

Zahradnictví: Rodinný přítel

5ef7027c66 104154519 o2
5ef7027c66 104154519 o2
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...
Do kin prá­vě vpa­dl prv­ní díl plá­no­va­né tri­lo­gie tvůr­čí­ho dua Hřebejk/Jarchovský. Jak se mi líbil se dočte­te na násle­du­jí­cích řád­cích.
Film vyprá­ví by měl vyprá­vět pří­běh o tro­ji­ci sester (Melíšková, Míčová, Geislerová), o kte­ré se sta­rá rodin­ný pří­tel, dok­tor Jiří (Ondřej Sokol). Ten si po šes­ti letech koneč­ně něco začí­ná s jed­nou ze sester, když tu náh­le se obje­ví její man­žel Jindřich (Martin Finger). Příběh se jme­nu­je Zahradnictví, pro­to­že se do děje občas při­mo­tá zahrad­ník (David Novotný) s man­žel­kou (Lenka Krobotová).
Celkově jsem od pří­bě­hu asi čekal něco úpl­ně jiné­ho, než hodi­no­vé motá­ní se oko­lo niče­ho, kte­ré nám geni­ál­ní tvůr­ci naser­ví­ro­va­li jak na stří­br­ném pod­no­su. Ve změ­ti postav a jejich vzta­hů se ztrá­ce­la vět­ši­na osa­zen­stva kinosá­lu a když už si všich­ni mys­le­li, že se pří­běh koneč­ně roz­jíž­dí, při­šel uspě­cha­ný konec.
Řekněme si teď něco málo k herec­ké­mu obsa­ze­ní. Naprosto nej­lep­ší výkon poda­li dět­ští her­ci, kte­ří napros­to zastí­ni­li topor­nou Kláru Melíškovou či Lenku Krobotovou. Z dospě­lých pře­kva­pi­vě nej­lé­pe uspě­la Sabina Remundová, neboť svý­mi ges­ty, hláš­ka­mi a obli­če­ji v mno­hém při­po­mí­na­la svou mat­ku Ivu Janžurovou. Z mužů pak může­me vyzdvih­nout maxi­mál­ně zahrad­ní­ka Novotného, pří­pad­ně ješ­tě slo­ven­ské­ho her­ce Richarda Stankeho v roli gesta­pá­ka. Ostatní hra­jí hlu­bo­ko pod své mož­nos­ti a čas­to­krát před­sta­vu­jí role, na kte­ré se vůbec neho­dí (hlav­ně pan Sokol).
Příšerně vypa­da­ly i někte­ré exte­ri­é­ry, v nichž film vzni­kal. Problém byl hlav­ně v bytě, do kte­ré­ho se poz­dě­ji Jindřich s rodi­nou nastě­ho­val. Tento byt vypa­dal, jako by byl čer­s­tvě posta­ven pro natá­če­ní seri­á­lu Modrý kód.
Pokud bych měl něco vyzdvih­nout, bude to krom zmí­ně­ných pár her­ců ješ­tě skvě­lá kame­ra Barteka Cierlici, z níž je rázem hor­ký adept na oce­ně­ní Český lev.
Abych neza­po­mněl: Jako vel­ký fanou­šek poti­tul­ko­vých scén musím tvůr­ce pochvá­lit za vyda­ře­nou scén­ku, nebo mož­ná spíš tea­ser na dru­hý díl, kte­rý se obje­vil po prv­ní sérii titu­ků. Bravo, Marvel by se měl začít kle­pat!
Rodinný pří­tel roz­hod­ně není dob­rý film, ale dal­ším dílům Zahradnictví urči­tě šan­ci dám. Snad dojde ke zlep­še­ní.
Hodnocení: 40%

Tento člá­nek napsal autor Ondřej Novotný, kte­rý je redak­to­rem webu Kritický Klub

Patří do rubri­ky: Filmové recen­ze


Podívejte se na hodnocení Zahradnictví: Rodinný přítel na Kinoboxu.


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,47979 s | počet dotazů: 264 | paměť: 71857 KB. | 29.03.2024 - 07:46:52