Kritiky.cz > Krátké recenze > Jack staví dům (2018)

Jack staví dům (2018)

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Lars Von Trier je kon­tro­vérz­ní reži­sér podob­ně jako Lynch a jeho dosa­vad­ní tvor­ba mě zatím míje­la, tak­že jsem mile pře­kva­pen s jeho novým fil­mem, kte­rý sice opět není pro běž­né pub­li­kum, ale pou­žil atrak­tiv­ní námět a dává zavzpo­mí­nat pře­de­vším na kla­si­ku Henry: Portrét maso­vé­ho vra­ha.

Matt Dillon zahrál Jacka s grá­ciíí a zaslou­ží si za svůj výkon aka­de­mic­ké odmě­ny. Film popi­su­je 5 inci­den­tů, kde Jack nemi­lo­srd­ně vraž­dí a roz­hod­ně má z něho divák zne­po­ko­ji­vé poci­ty, pro­to­že, co koli­krát pro­vá­dí s obět­mi je k neu­vě­ře­ní. Brutální je to solid­ně, ale v pár scé­nách jsem dou­fal, že Trier zajde ješ­tě dál viz. 5 inci­dent a expe­ri­ment s Full metal jacket byl trestu­hod­ně nevy­u­žit.

Má to sice 2 a půl hodi­ny, ale nudit jsem se nesti­hl a bavi­lo mě i Jackovo inte­li­gent­ní filo­so­fo­vá­ní, ze kte­ré­ho se člo­věk i něco zají­ma­vé­ho dozvě­děl, byť Dantové peklo v závě­ru bylo mož­ná už moc.

Znepokojivý, syro­vý, inte­li­gent­ní a psy­cho­lo­gic­ky nároč­ný film obsa­hu­jí­cí čer­ný humor i sar­kas­mus a já si jej užil. 80%


Podívejte se na hodnocení Jack staví dům na Kinoboxu.


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,87616 s | počet dotazů: 265 | paměť: 71900 KB. | 19.04.2024 - 09:27:27