Kritiky.cz > Filmy > Retro filmové recenze > Teroristka (2019)

Teroristka (2019)

Teroristka
Teroristka
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

 Film Radka Bajgara Teroristka se odehrává v autorově (patrně) oblíbeném kraji, na brdských Hřebenech. Máme tu tedy opět malebné záběry s krásnými pohledy do údolí apod., však to znáte (možná) z Teorie tygra.

Což o to, herce má režisér k dispozici prvotřídní, nicméně avizovaný žánr /komedie/ mu občas přeskakuje. Zejména v úvodu filmu to vypadá, že je zaděláno na solidní drama s patřičným kritickým apelem k současné společnosti. Byla by ale chyba lávky domnívat se, že snímek cílí právě tímto směrem. V klíčové scéně filmu (ano, tam, kde se máchá zbraněmi) to celé zabrousí do kategorie humoru z ranku sitcomů a už z této škatulky nevybrousí.

Začátek filmu mě vlastně dost bavil, tak nějak se mi trefil do dojmu, že tato společnost je dost vnitřně rozpadlá, pravidla platí pro různé lidi různě, humanismus a lidská solidarita je taková "nepotřebná veteš" a dost jsem se těšil, jak se s tím tvůrci popasují. Zůstalo ale jen u náznaků a někdy zhruba od poloviny si film jede trochu jiný žánr, kterému kraluji absurdní a bohužel dost neuvěřitelné scény. Škoda, takto mi to přišlo jako promarněná šance (na kterou ale možná režisér ani necílil).

Vrcholem trapnosti je ale zjevení se bývalé olympioničky G. Koukalové (nebo jak se teď jmenuje) ve scéně, kde jen projde, sundá zbraň, podá zbraň, nasadí si zbraň. Nechápu. Asi si paní Koukalová chtěla v něčem zahrát a z Hořovic to do Černošic není moc daleko. Pro film jako takový to ale nemá žádný význam a podobná "camea" mě ve filmech spíše iritují.

Samozřejmě, v kontextu ostatní české produkce filmů se na to dívat dá, film má i několik dost vtipných momentů, jen na mě občas působil tak, jako kdyby tvůrci dali dohromady dva scénáře a z nich vznikl nějaký film.


Photo © CinemArt


Podívejte se na hodnocení Teroristka na Kinoboxu.

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,52788 s | počet dotazů: 268 | paměť: 72018 KB. | 19.03.2024 - 10:56:37