Kritiky.cz > Filmy > Filmové recenze > Zakleté pírko – Recenze – 40%

Zakleté pírko – Recenze – 40%

Zaklete pirko A. Chocholata P. Urban
Zaklete pirko A. Chocholata P. Urban
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Aninka (Anastasia Chocholatá) je pros­té děv­če, kte­ré se na stat­ku po rodi­čích sta­rá o své dvě star­ší zpo­vy­ka­né sest­ry. Pak náho­dou polí­bí nale­ze­né havra­ní pír­ko, načež se z opo­dál sto­jí­cí­ho havra­na sta­ne princ Vítek (Petr Urban) a Anince vysvět­lí, že ho do havra­ní podo­by zakle­la zlá čaro­děj­ná prin­cez­na (Sara Sandeva), s níž se odmí­tl ože­nit. Když pak zlo­my­sl­né sest­ry Aninku s prin­cem nača­pa­jí, tak pír­ko zlo­mí a princ zmi­zí nezná­mo kam. Naštvaná Aninka sest­ry opouš­tí a vydá­vá se do svě­ta prin­ce hle­dat, aby jeho pro­kle­tí zlo­mi­la.

 

Zakleté pírko – Recenze
Zdroj fotek: cinemart.cz


Zakleté pír­ko je nová pohád­ka Zdeňka Trošky (napsa­ná v tan­de­mu s jeho stá­lým spo­lu­pra­cov­ní­kem Markem Kališem). Že jde o pohád­ku Zdeňka Trošky, jde neo­myl­ně poznat už od prv­ních zábě­rů – na pohád­ky zasa­ze­né do pro­stře­dí maleb­ných jiho­čes­kých vísek a tam­ních roz­kvet­lých luk a zla­ta­vých ječ­me­no­vých polí má ostat­ně patent už del­ší dobu, stej­ně jako na mimo­řád­ný důraz na lido­vost, v pozi­tiv­ním i nega­tiv­ním smys­lu slo­va. Zároveň her­ce s obli­bou navá­dí k hys­te­rii, pře­hrá­vá­ní a infan­til­ní sty­li­za­ci balan­cu­jí­cí na hra­ně trap­nos­ti.

Děj Zakletého pír­ka je poměr­ně jed­no­du­chý (což ješ­tě nezna­me­ná, že je záro­veň smys­lu­pl­ný a kohe­rent­ní) a v pod­sta­tě sto­jí na puto­vá­ní hlav­ní hrdin­ky z mís­ta na mís­to, při­čemž ji po celou dobu dopro­vá­zí vod­ník (Lukáš Pavlásek), kte­rý se k ní hned zkra­je ces­ty při­dá, a spo­lu pak potká­va­jí vše­li­ja­ké dal­ší posta­vy a při­chá­ze­jí k nej­růz­něj­ším před­mě­tům, jež se poz­dě­ji uká­ží být uži­teč­ný­mi.

Jak tomu ale u Zdeňka Trošky čas­to bývá, jeho posta­vy se málo­kdy dosta­nou za hra­ni­ci per­so­ni­fi­ko­va­ných ste­re­o­ty­pů a plo­chých kari­ka­tur – a v pří­pa­dě Zakletého pír­ka na tom bohu­žel nejsou o moc lépe ani hlav­ní hrdi­no­vé. Nosnou zdí celé pohád­ky má být kama­rád­ský vztah Aninky s vod­ní­kem, avšak jedi­nou cha­rak­te­ris­ti­kou Aninky je v pod­sta­tě to, že je dob­ro­sr­deč­ná a tro­chu naiv­ní (a v prů­bě­hu fil­mu musí něko­li­krát pro­ká­zat svou odva­hu a odhod­lá­ní, při­čemž je ale záro­veň lehce mani­pu­lo­va­tel­ná a nechá­vá se sebou snad­no zame­tat), a vod­ník je na tom coby přá­tel­ský exot se zla­tým srd­cem, plní­cí úlo­hu komic­ké­ho spo­leč­ní­ka, dost podob­ně.

Zakleté pírko – Recenze

Co však obě­ma posta­vám výraz­ně pomá­há, je herec­ké obsa­ze­ní – Anastasia Chocholatá dohá­ní mno­hé při­ro­ze­ným půva­bem a nenu­ce­nou roz­to­mi­los­tí a Lukáš Pavlásek se pro role legrač­ních tro­t­lů zřej­mě naro­dil (ačko­li zpí­vat by váž­ně nemu­sel). Herecké výko­ny pro­ta­go­nis­tů ve ved­lej­ších rolích za nimi ovšem již výraz­ně zao­stá­va­jí (s výjim­kou poměr­ně sym­pa­tic­ké mini-role Marka Lambory) a v někte­rých pří­pa­dech se navíc pohy­bu­jí i v extrém­ních polo­hách uny­lé topor­nos­ti (Sara Sandeva v zápor­né úlo­ze) a nesne­si­tel­né otrav­nos­ti (Šárka Vaculíková a Lucie Polišenská v rolích Aninčiných sester). Částečně je nicmé­ně na vině i jed­no­roz­měr­nost jejich postav (tře­ba princ Vítek je v pod­sta­tě pou­ze pasiv­ní lout­kou v moci čar a kou­zel a Aninka se do něj zami­lu­je patr­ně jen díky tomu, že je pohled­ný a vypa­dá vzne­še­ně).    

Jinak pří­běh fil­mu je v pod­sta­tě splá­ca­ný z namát­kou vole­ných pohád­ko­vých moti­vů a cha­tr­ně posle­po­va­ných scé­nek s mís­ty poměr­ně vyso­kou úrov­ní bizar­nos­ti, díky čemuž je sle­do­vá­ní Zakletého pír­ka cel­kem zábav­né, byť asi z jiných důvo­dů, než jaké byly tvůr­ci zamýš­le­ny (kom­plet­ní děj je pro zvě­da­vé zájem­ce popsán na úpl­ném kon­ci recen­ze). Jeho pod­stat­ná část je posta­ve­na na naho­di­lém cho­vá­ní postav, jež putu­jí pohád­ko­vým kra­jem jen s mlha­vou vidi­nou něja­ké­ho cíle a jejichž osu­dy se odví­je­jí téměř výhrad­ně od toho, koho ces­tou pot­ka­jí a jaké před­mě­ty obdr­ží.

Zakleté pírko – Recenze

Většina fil­mu navíc sestá­vá z toho, že Aninka a vod­ník cho­dí lesem a po polích a poví­da­jí si a upřím­ně řeče­no se toho jinak moc nedě­je – tak­že děj je nasta­vo­ván růz­ným zpí­vá­ním a dějo­vý­mi odbočka­mi, kte­ré nejsou pro hlav­ní pří­bě­ho­vou rovi­nu nijak zvlášť důle­ži­té, leč spá­lí se při nich vždy ale­spoň pár minut, díky čemuž pohád­ka dosáh­ne na celo­ve­čer­ní sto­páž. V jed­nu chví­li se např. oba hlav­ní hrdi­no­vé dojem­ně a se slza­mi na kra­jíč­ku roz­lou­čí, že si půjdou kaž­dý zas svou ces­tou, ale hned v násle­du­jí­cí scé­ně se vod­ník k Anince opět při­po­jí s tím, že ji pře­ci nene­chá jít samot­nou.

Vzhledem k roz­vlek­los­ti někte­rých nepří­liš pod­stat­ných pasá­ží je pak doce­la na pová­že­nou, že leckte­ré z hle­dis­ka pří­bě­hu klí­čo­vé sek­ven­ce jsou nao­pak mimo­řád­ně zestruč­ně­ny – např. Aninka a princ Vítek se do sebe zami­lu­jí doslo­va na prv­ní pohled a závě­reč­ných zhru­ba deset minut se dokon­ce ode­hra­je v tako­vé zbrk­los­ti a sho­nu, že jejich jaká­ko­li poten­ci­ál­ní dra­ma­tič­nost a osu­do­vost zce­la mizí a je nahra­ze­na nechtě­nou směš­nos­tí (nehle­dě na níz­kou úro­veň něko­li­ka výraz­ných digi­tál­ních efek­tů).

Zakleté pírko – Recenze

Další podiv­nos­tí je archaic­ká mlu­va postav, dekla­mo­va­ná her­ci způ­so­bem, jenž dělá ze Zakletého pír­ka mís­ty až paro­dic­ký záži­tek na úrov­ni Pytlákovy scho­van­ky. Ten pak ješ­tě umoc­ňu­je ta sku­teč­nost, že někte­ré dia­lo­gy se zjev­ně mají rýmo­vat (z něja­ké­ho důvo­du však pou­ze občas), tak­že sem tam někte­rý z hrdi­nů pro­ne­se něja­kou kostr­ba­tou hloupost, jen aby dodr­žel rým (cel­kem zby­teč­ně). A co se týče hud­by, tak Aninka s vod­ní­kem v prů­bě­hu fil­mu nejmé­ně čty­ři­krát zazpí­va­jí lido­vou pís­nič­ku Pod naši­ma okny (naštěs­tí ne celou), jejíž melo­die zní i jako hlav­ní hudeb­ní motiv na soun­d­trac­ku, což může člo­vě­ka po urči­té době snad­no dovést k šílen­ství.

Na dru­hou stra­nu, díky poměr­ně funkč­ní kama­rád­ské dvo­ji­ci hlav­ních hrdi­nů a něko­li­ka dal­ším pozi­ti­vům, není Zakleté pír­ko roz­hod­ně žád­nou kata­stro­fu a v rám­ci pohád­ko­vé tvor­by Zdeňka Trošky před­sta­vu­je de fac­to prů­měr­ný stan­dard, kte­rý pří­liš nena­dchne, ale ani vylo­že­ně neu­ra­zí (tak jako Strašidla) a neu­nu­dí (tak jako Čertova nevěs­ta), což už je v pod­sta­tě úspěch samo o sobě. Bylo by však pří­jem­něj­ší, kdy­by ta pohád­ka byla kro­mě toho také aspoň tro­chu kon­zis­tent­ní a soudrž­ná, kdy­by její děj dával vět­ší smy­sl a kdy­by byla legrač­ní a zábav­ná víc záměr­ně než nezá­měr­ně.





SPOILER--SPOILER--SPOILER--SPOILER--SPOILER--SPOILER-- SPOILER--SPOILER

Následující text je určen pou­ze těm čte­ná­řům, kte­rým neva­dí, že jim v něm bude vyzra­zen kom­plet­ní děj pohád­ky Zakleté pír­ko, jenž pova­žu­ji za vel­mi nepo­da­ře­ný, naho­di­lý a mís­ty i dost podiv­ný a při­jde mi pří­hod­né se o něj podě­lit, aby nás víc nad ním moh­lo krou­tit hla­vou.

Takže. Aninka se vydá­vá na ces­tu pou­ze se zlo­me­ným havra­ním pír­kem v kap­se a o prin­ci Vítkovi ví pou­ze to, že pochá­zí z Heřmánkového krá­lov­ství (ale netu­ší, kde leží a ani si nemů­že být jis­tá, jest­li Vítek zmi­zel zrov­na tam). Za celý film nepo­tká niko­ho, kdo by o tom­to krá­lov­ství byť sly­šel, natož aby věděl, kde se nachá­zí.

Po chví­li chůze nara­zí Aninka na hos­pod­ské­ho, kte­rý pola­pil vod­ní­ka, a roz­hod­ne se vod­ní­ko­vi pomoct utéct. Vodník se pak k Anince při­dá, pro­to­že prý mají stej­nou ces­tu (aniž by se zdá­lo, že vod­ník měl vůbec někam namí­ře­no). Posléze vod­ník pro­zra­dí, že se mu moc líbí hos­pod­ské­ho dce­ra, kte­ré cho­dil zpí­vat pod okna, a pro­to se ho hos­pod­ský sna­žil chy­tit. Aninka nau­čí vod­ní­ka novou pís­nič­ku, aby s ní mohl zís­kat dívči­no srd­ce. Hospodského dce­ra nicmé­ně ve fil­mu vůbec nevy­stu­pu­je, tak­že ta pís­nič­ka při­jde vni­več.

Aninka s vod­ní­kem dojdou do hrab­ství, jehož mla­dý hra­bě nedáv­no ztra­til chuť do živo­ta, což zřej­mě sou­vi­sí s tím, že z neda­le­ké ská­ly pře­sta­la téct voda živo­ta, kte­rá tam do té doby tek­la. Aninka se k té ská­le vydá, str­čí do ní lek­nín, kte­rý jí vod­ník dá, a pro­ne­se zaklí­nadlo, kte­ré jí vod­ník napo­ví, načež voda živo­ta začne zno­vu téct. Hraběte to roz­ve­se­lí a uzdra­ví se. Nabídne Anince sňa­tek, ale ta ho s myš­len­ka­mi na Vítka zdvo­ři­le odmít­ne, a tak jí hra­bě dá ale­spoň řetí­zek na památ­ku a lah­vič­ku živé vody na ces­tu. Zároveň se uká­že, že tok vody živo­ta svý­mi kouz­ly zasta­vi­la patr­ně ta samá zlá prin­cez­na, kte­rá oča­ro­va­la i Vítka, a kte­rou si hra­bě též odmí­tl vzít za ženu.

Aninka s vod­ní­kem přespá­va­jí v lese, načež ji vod­ník pře­mě­ní kouz­lem na rybu, odne­se ji do ryb­ní­ka a něja­kou dobu s ní pla­ve, aby jim tím zkrá­til ces­tu. Ráno je Aninka pře­kva­pe­ná, že se pro­bu­di­la někde jin­de a vyna­dá vod­ní­ko­vi, že ji na tu rybu pro­mě­ňo­val. Po zby­tek fil­mu už vod­ník tuto schop­nost zno­vu nepo­u­ži­je (ako­rát sem tam pře­mě­ní sám sebe v žábu).

Pak Aninka a vod­ník dojdou k cha­loup­ce upro­střed lesa, kde Aninku při­ví­tá jaká­si babič­ka a nechá ji u sebe přespat, zatím­co vod­ník, pře­mě­ně­ný v žábu, vše nená­pad­ně pozo­ru­je. Najednou se u babič­ky obje­ví zlá prin­cez­na a uká­že se, že je ve sku­teč­nos­ti její dce­rou – při­čemž její mat­ka je ve sku­teč­nos­ti taky zlá čaro­děj­ni­ce a obě tou­ží po nad­vlá­dě nad svě­tem. Princezna mat­ce vysvět­lí, že to ona při­ča­ro­va­la Vítka zpět na zámek (tak­že jeho zmi­ze­ní v úvo­du fil­mu nijak nesou­vi­se­lo se zlo­me­ním pír­ka a šlo pou­ze o sho­du náhod), zba­vi­la ho jeho havra­ní­ho pro­kle­tí a mís­to toho ho oča­ro­va­la, aby ztra­til paměť a zami­lo­val se do ní (není však jas­né, proč tuto stra­te­gii nezvo­li­la hned napo­pr­vé). Pak pře­dá mat­ce do úscho­vy své srd­ce (rudě září­cí skle­ně­ný šperk) a mat­ka slí­bí, že ho scho­vá na nej­bez­peč­něj­ší mož­né mís­to, kam by se nikdo nikdy neod­vá­žil.

Vodník na sebe v podo­bě žáby krát­ce poté neo­pa­tr­ně upo­zor­ní, a byť se mu poda­ří utéct, tak dosta­ne pole­nem do hla­vy, načež zapo­me­ne vět­ši­nu toho, co před chví­lí viděl. Aninka dru­hý den babič­ce podě­ku­je za nocleh a z vděč­nos­ti jí dá řetí­zek od hra­bě­te – načež babič­ce dojde, že to Aninka vylé­či­la mla­dé­ho hra­bě­te, a dá jí na ces­tu chle­ba. Vodník Aninku před chle­bem varu­je, pro­to­že má zlé tuše­ní, že to s ní ta babič­ka nemys­le­la dob­ře.

Pak si Aninka vzpo­me­ne na zlo­me­né havra­ní pír­ko a povzdych­ne si, jak by bylo super, kdy­by jí to pír­ko uka­zo­va­lo ces­tu k Vítkovi, načež pír­ko sku­teč­ně oži­je a začne samo od sebe pole­to­vat. Pak ale spad­ne do rokle, kam se Aninka s vod­ní­kem vyda­jí, načež to začne být oprav­du bizar­ní:

  • V rok­li je kdá­ka­jí­cí husa, načež se uká­že, že vod­ník rozu­mí řeči zví­řat a pro­ne­se cosi o tom, že kdo­si se oci­tl v pas­ti. Potom huse podě­ku­je a s Aninkou v závě­su ode­jde.
  • Za rohem vod­ník vysvo­bo­dí sovu, kte­rá tam byla chy­ce­ná za mří­že­mi, a zeptá se jí, jest­li ví něco o Heřmánkovém krá­lov­ství. Sova nic neví, ale pora­dí vod­ní­ko­vi, aby se šel pro­jít kolem neda­le­ké věže.
  • Aninka mezi­tím nara­zí na par­tu lou­pež­ní­ků, kte­ří lapi­li nebo­hé­ho kupec­ké­ho učně. Pokusí se ho zachrá­nit, leč lou­pež­ní­ci je oba chy­tí a Anince sebe­rou její chle­ba, kte­rým se hned začnou všich­ni ládo­vat, načež se z nich sta­nou kame­ny (tak­že ten chle­ba byl oprav­du oča­ro­va­ný zlou klet­bou).
  • V tu chví­li se zno­vu obje­ví vod­ník s jakým­si prs­te­nem, kte­rý nale­zl během pro­cház­ky kolem věže, a dá ho Anince.
  • Zachráněný učeň dove­de Aninku s vod­ní­kem do neda­le­ké­ho krá­lov­ství, načež se uká­že, že jde o Heřmánkové krá­lov­ství, kte­ré bylo tudíž celou dobu za rohem. Svatba Vítka a zlé prin­cez­ny je sho­dou okol­nos­tí slav­nost­ně ozná­me­na v oka­mži­ku, kdy Aninka do krá­lov­ství vstou­pí.
  • Z lou­pež­ní­ků už jsou patr­ně navždy kame­ny.

Aninka uple­te z kyti­ček věnec a sed­ne si s ním poblíž zám­ku. Okolo jdou­cí zlá prin­cez­na jí věnec pochvá­lí a všim­ne si prs­te­nu, kte­rý je prý její, pro­to­že ho nedáv­no ztra­ti­la. Aninka jí ho vrá­tí pod pod­mín­kou, že jí prin­cez­na zpro­střed­ku­je setká­ní s Vítkem, s čímž prin­cez­na sou­hla­sí. Vítka ale před domlu­ve­ným setká­ním kouz­lem uspí, tak­že Vítek celé setká­ní s Aninkou pro­spí a o tom, že u něj někdo byl, si po pro­bu­ze­ní všim­ne až díky kytič­ko­vé­mu věn­ci s pír­kem, kte­rý mu Aninka zane­chá ležet v klí­ně.

Aninka plá­če, že je vše ztra­ce­no, ale vod­ník vyta­sí eso z ruká­vu a odve­de Aninku kam­si do lesa, kde ji pone­chá s tím, že dál už musí sama. Aninka poté vejde do staré­ho kos­te­la obý­va­né­ho pří­zra­ky (bytos­ti zaha­le­né do bílých pro­stě­ra­del) a s démo­nic­kým oltá­řem, v němž se nachá­zí ukry­té srd­ce zlé prin­cez­ny (hlí­dá ho had, ale ne moc dob­ře). Aninka srd­ce vylo­ví, načež se obje­ví zlá prin­cez­na a za navrá­ce­ní srd­ce Anince slí­bí hory doly. Aninka se už chys­tá srd­ce vrá­tit, když v tom jí ho vyra­zí z ruky jeden z pří­zra­ků. Srdce se roz­bi­je a zlá prin­cez­na umí­rá v pla­me­nech. Ukáže se, že oním pří­zra­kem byl přestro­je­ný vod­ník, kte­rý po úra­zu hla­vy pře­ci jen neza­po­mněl z roz­ho­vo­ru prin­cez­ny s její mat­kou úpl­ně všech­no, ačko­li ani tak není jas­né, odkud se o loka­ci úkry­tu dozvě­děl, pro­to­že o tom řeč neby­la. Nebo odkud vzal pro­stě­ra­dlo a jak se mu poda­ři­lo nepo­zo­ro­va­ně vetřít mezi pří­zra­ky.

Vítek si po smr­ti prin­cez­ny vzpo­me­ne na Aninku a začne ji hle­dat. Jak se Aninka s vod­ní­kem vra­ce­jí do zám­ku, zje­ví se před nimi prin­cezni­na mat­ka, zlost­ně mrští po Anince ohni­vou kou­li a zasáh­ne ji s ní do tvá­ře. Druhou ohni­vou kou­li mrští po Vítkovi, kte­rý se k ní řítí z dru­hé stra­ny, ale ten kou­li odra­zí svým mečem zpát­ky na čaro­děj­ni­ci a zabi­je ji. Pak se vrh­ne k Anince, kte­rá vypa­dá jako mrt­vá, ale pro­be­re se, když jí Vítek vylé­čí šrám v obli­če­ji pomo­cí živé vody od mla­dé­ho hra­bě­te, kte­rou vod­ník vylo­ví z kapsy.

Takže všech­no šťast­ně skon­čí a se vše­mi to dob­ře dopad­ne. Až na zlou prin­cez­nu a její mat­ku, na Aninčiny sest­ry, kte­ré jsou bez Aninky doma na stat­ku zce­la neschop­né a zou­fa­lé, a na lou­pež­ní­ky, z nichž jsou kame­ny už zřej­mě napo­řád.


Podívejte se na hodnocení Zakleté pírko na Kinoboxu.


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
  • West Side Story8. prosince 2021 West Side Story West Side Story vypráví klasický příběh o vášnivé rivalitě dvou pouličních gangů a romantické lásce dvou mladých lidí v prostředí New York City roku 1957.... West Side Story patří mezi […] Posted in Filmové recenze
  • Triangle (2009)28. prosince 2013 Triangle (2009) Vstoupit na palubu tohoto parníku, byla jejich největší chyba v životě. Kterou budou muset zaplatit hned několikrát… Unavená Jess si potřebuje odpočinout od svého […] Posted in Horory
  • Bezová se promění v pouliční festival Braník sobě!3. září 2018 Bezová se promění v pouliční festival Braník sobě!  Parta nadšenců a branických patriotů již sedmým rokem pořádá neziskový festival BRANÍK sobě, který se koná vždy na začátku září. Akce se koná jako první v rámci sousedských slavností […] Posted in Pozvánky na akce
  • Dita Von Teese v Praze - předprodej zahájen1. června 2018 Dita Von Teese v Praze - předprodej zahájen Světová královna burlesky Dita Von Teese, se v rámci letošního evropského turné představí s kritiky uznávanou show ,, The Art of the Teese“ také v pražském Kongresovém centru. 22. […] Posted in Články
  • Království poníků - Nečekané přátelství - Filipka se poprvé setkává s královskou říší poníků22. října 2020 Království poníků - Nečekané přátelství - Filipka se poprvé setkává s královskou říší poníků Uprostřed moře na kouzelném ostrově žije spokojeně královská rodina poníků. Tedy to bylo. Nyní mají velké starosti. Ztratilo se jim totiž všech osm podkov. Mezitím kdesi jedna malá […] Posted in Recenze knih
  • Disenchantment (Simpsonovi v minulosti) má dnes premiéru17. srpna 2018 Disenchantment (Simpsonovi v minulosti) má dnes premiéru Prvních deset epizod seriálu Disenchantment je už  na Netfixu online. Přináší nám příběh princezny Bean, alkoholové závislačky, která má za kamaráda Elfa a svého osobního démona. Jedním […] Posted in Zajímavosti
  • Dívka s perlou8. srpna 2004 Dívka s perlou Znova se vrhám do psaní recenze k filmu, o kterém asi normální člověk neví. Je to film z tvůrčí evropské dílny, tentokrát koprodukční Velké Británie a Lucemburska. Je to film o tom, jak […] Posted in Filmové recenze
  • Zkouškové 5 - Plán29. března 2019 Zkouškové 5 - Plán Motolkomix, jehož autorem je Donald, podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 4.0 Mezinárodní . Posted in Komiks
  • BTS k nahrávání zvuků vozidel v Cyberpunk 207715. října 2020 BTS k nahrávání zvuků vozidel v Cyberpunk 2077 BTS k nahrávání zvuků vozidel v Cyberpunk 2077 Posted in Krátké herní aktuality
  • Love Bite (2012)9. ledna 2015 Love Bite (2012) Panicové a panny mám pro vás jednu radu: Na nic nečekejte a šup tam s ním! Vlkodlak má totiž nejraději neposkvrněné masíčko. Nastal konec školního roku a omladina v městečku […] Posted in Horory
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,08825 s | počet dotazů: 258 | paměť: 72219 KB. | 25.04.2024 - 04:12:53