Kritiky.cz > Knihovnička > Sheleana Aiyana: Staň se tou pravou

Sheleana Aiyana: Staň se tou pravou

IMG 20221207 133842
IMG 20221207 133842
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Tou pra­vou pro sebe samot­nou i pro part­ne­ra. Asi už tuší­te, že to bude kni­ha plná prá­ce, pocho­pe­ní a zase prá­ce. A zkou­še­ní si mno­ha nových bot, kte­ré čas­to nemá­me pořád­ně pro­šla­pa­né. Sklony trá­vit svůj život v tom, co jsme se nau­či­li v rám­ci sebezá­cho­vy, nebo co nás nau­či­li dru­zí – ach, to jsou tak dob­ře vyšla­pa­né boty. Co na tom, že nám ničí nohy a život?

Cítíte, že vám to je pově­do­mé? Že stá­le nemů­že­te najít to své já, kte­ré by mělo být milo­va­né tak, jak si zaslou­ží?

Že mož­ná ani sama pro sebe nejste tou pra­vou?

Autorka se dělí o své zku­še­nos­ti a vede nás za ruku prv­ní­mi krůč­ky

Ocenila jsem ujiš­tě­ní, že v tom nejsme sami, pro­to­že drti­vá vět­ši­na lidí si z dět­ství nese trau­ma, kte­ré ho chtě nechtě ovliv­ňu­je i v dospě­lém živo­tě. A čas­to se tyto trau­ma­ta týka­jí naší sebe­hod­no­ty, což je živ­ná půda pro udr­žo­vá­ní vzta­hů, kte­ré vedou spí­še do záhu­by a ješ­tě niž­ší­mu sebe­vě­do­mí. Pokud se nyní smut­ně usmí­vá­te, jste tím pra­vým, kdo by si měl tuto SEBE OZDRAVNOU kni­hu pro­jít.

Projít, niko­liv pro­číst. Protože autor­ka nás oprav­du vede za ruku drob­ný­mi krůč­ky, vysvět­lu­je, nabí­zí různá řeše­ní, nabí­zí vize budouc­nos­ti a učí sou­vis­los­tem. Učí v drob­ných cvi­če­ních nasa­zo­vat si ty nové boty a dělat prv­ní kro­ky. A dělí se v nepo­sled­ní řadě také o své vlast­ní nesmír­ně bola­vé zku­še­nos­ti, ze kte­rých se sví­rá srd­ce, na dru­hou stra­nu vidí­te, že ona to doká­za­la – doká­že­te to také!

Co jsem oce­ni­la nej­ví­ce?

Sílu smut­ku, kte­rou neza­tra­cu­je. Sílu zatra­ce­ní od spo­leč­nos­ti… tře­ba pro­to, že dlou­ho nemá­te part­ne­ra, že jste vyrost­la v nevy­ho­vu­jí­cích pod­mín­kách a podob­ně. To vše je dokon­ce nut­né vypus­tit ven, odsmut­nit. Chápe úna­vu ze živo­ta, kte­rý se neda­ří.

A dává nám malé rady, kte­ré může­te oce­nit, napří­klad, že se o svou ces­tu za sebe­u­zdra­ve­ním nemá­te dělit s oko­lím, kte­ré nemu­sí být vstříc­né. A nemu­sí­te se už vůbec sna­žit napra­vit oko­lí.

Kniha je psá­na živým sty­lem, je čti­vá a při­tom plná emo­cí i prak­tic­kých infor­ma­cí. Naplní vás nadě­jí na budou­cí dob­rý život, nad­še­ním se do toho pus­tit.

Opravdovým nad­še­ním, pro­to­že to pře­ce musí fun­go­vat, zní to tak logic­ky, záro­veň tak sou­cit­ně.

IMG 20221207 141543

Kniha nás při­ve­de  k vlast­ní zra­ni­tel­nos­ti a vyta­há z nás frustru­jí­cí vzor­ce – a krů­ček za krůč­kem nás nau­čí je pře­na­sta­vit.

TIP: Já vím, že do kní­žek se nepí­še, ale podob­ně jako kni­ha Otevři se lás­ce (Synergie) doslo­va láká k tomu si z ní udě­lat svou vlast­ní tera­pe­u­tic­kou kni­hu, učeb­ni­ci nových návy­ků.

Nebo to může­te udě­lat tak, jak autor­ka radí, spo­leč­ně s čte­ním kni­hy si vést deník a psát si myš­len­ky. Těch aha efek­tů je totiž mno­ho.

O autor­ce: Sheeleana Aiyana je zakla­da­tel­kou Rising Woman, více než tří­mi­li­o­no­vé komu­ni­ty čte­ná­řek. Párová tera­pie, zdě­dě­ná trau­ma­ta, rodin­né sys­témy, vědo­mé vzta­hy, soma­tic­ká léč­ba a rost­lin­ná tera­pie se pro­lí­ná její pra­cí, pohlí­ží na vzta­hy jako na duchov­ní ces­tu. Žije se svým man­že­lem na ost­ro­vě xwenen´eč v Britské Kolumbii. Prošla obtíž­ným dět­stvím s týra­nou mat­kou, sama byla vysta­ve­na nej­růz­něj­ším for­mám nási­lí a vyda­la se ces­tou indi­vi­du­ál­ní­ho pro­ce­su, jak být zase doma ve svém těle i duši a o tyto zku­še­nos­ti se v kni­ze zamě­ře­né na vzta­hy (k lidem i sobě) dělí.

Knihu vyda­lo nakla­da­tel­ství Alferia, https://www.alferia.cz/stan-se-tou-pravou/


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

Knižní milovnice, která knihy ráda čte, upravuje k dokonalosti, ba i píše. Redaktorka časopisová, webová i knižní, copywriterka i spisovatelka. Vše pěkné ve svém životě předávám dál....
Redaktorka webu Tvojechvilka.cz

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,62512 s | počet dotazů: 269 | paměť: 71837 KB. | 28.03.2024 - 22:22:02